hotellgavelstad.com

Turisme i Norge og resten av verden

Turistmål i Norge

Holmenkollen

Norge har noe for alle og enhver. Naturelskere vil sette spesielt høy pris på Norge, med vår vakre, unike natur. Ingen andre land kan by på fjordbesøk, brevandring, elvcruise og sandstrender – alt innen en dags rekkevidde fra hverandre. Ser man på statistikken, er det også veldig utspredd turisme i Norge. Folk reiser til ulike steder med forskjellige mål i sikte. De som kommer til Oslo besøker selvfølgelig Vigelandsparken og Holmenkollen. Dette er Norges mest besøkte turistmål, med millioner av årlige besøkende.

Dyreparken i Kristiansand er også ekstremt populær, mens TusenFryd tiltrekker seg horder av ungdommer fra hele landet. Bergen er by nummer to – utallige turister fra hele verden kommer for å titte på kulturarven med den hanseatiske Bryggen i sentrum. Bergen byr også på en tur ombord på Fløibanen, der ubeskrivelige utsikter klistrer seg fast i minnet.

Trondheim har også sett en solid strøm av turister gjennom årene – Nidarosdomen er så nydelig at mange velger å komme tilbake for å se den en gang til. Sommerland i Bø, Fredrikstad slott, Karmøy, Sognefjorden, Ishavkatedralen i Troms, Atlanterhavsparken i Ålesund. Norge har så mange turistmål at en livstid ikke er nok til å se alt landet vårt har å by på.

Trondheim