hotellgavelstad.com

Turisme i Norge og resten av verden

Vega-øyene

Norge har en rik kulturarv, og mange verdensarvområder på UNESCOs lister. Vega-øyene er ganske så ukjente for oss nordmenn, men folk fra Nordland har kunnet nyte dette unike stedet i mange år. Vega er en øykommune ed over seks tusen forskjellige småøyer, der mennesker har bodd i over ti tusen år. Det er et idyllisk område med fantastiske utsikter og deilige utflukter som virkelig bringer ro i sjelen.

Vega-øyene er ikke lett å komme frem til, derfor er det kun et begrenset antall turister som besøker dette vakre området årlig. Hovedøya heter Vega, der man også finner et hotell og flere leiligheter til leie, samt flere gode restauranter med lokal, sunn mat som serveres fersk og rykende varm. Tar man turen ut til en av de andre øyene, vil man kunne overnatte på lokale gjestehus eller leie seg en liten fiskerhytte med alt fiskeutstyr inkludert. Som utflukt anbefales en dagstur på kajakk rundt i området, slik at man får med seg de flotte omgivelsene fra et spennende perspektiv.

For å komme seg til Vega-øyene kan man ta et fly til Brønnøysund, og hoppe om bord på en båt derfra. Prøv å finne en båttur når du kommer deg frem til Vega – mange av disse har både en guide og middag med vin inkludert i prisen. En uforglemmelig opplevelse.