hotellgavelstad.com

Turisme i Norge og resten av verden

Et fantastisk reisemål: Isle of Man

Isle of Man er definitivt et av Europas mer undervurderte reisemål. Selv om øya faktisk tiltrekker seg en god andel besøkende er det kanskje ikke så mange som har tenkt på dette stedet som det fantastiske reisemålet det faktisk er.

Å komme seg til Isle of Man er enkelt

Isle of Man er en liten øy som ligger trygt plassert i sjøen mellom Irland og Storbritannia, slik at det er god dekning både med ferge og fly fra de respektive landene. Vanlige flyavganger for folk flest finner du fra Edinburgh, Manchester, Belfast, Dublin, Liverpool, Birmingham og London. Så det å komme seg til Irland eller Storbritannia for så å bytte fly og dra videre er over hodet ikke noe problem og det er heller ikke spesielt kostbart. Sånn sett er Isle of Man et utmerket valg for en ferie der man satser på å se flere steder på en og samme tur. En mulighet kan for eksempel være å begynne i London og reise videre til Isle of Man for så å avslutte i Dublin. Til og fra sistnevnte by er det også god fergekommunikasjon.

Et enestående, selvstendig land under Storbritannia

Til tross for at det er underlagt den britiske kongefamilien, er øya ikke en del av Storbritannia, så når du reiser hit kan du faktisk krysse av enda et land på listen over land du har besøkt. Statusen er sånn sett omtrent på linje med den som gjelder for Australia. Men en periode var øya faktisk nesten totalt bebodd av norske vikinger, og dette har satt sine spor. Ikke minst gjelder det i form av stedsnavn på øya. Hvis du ser på skilter med stedsnavn vil du kunne kjenne igjen den norske påvirkningen på øya. Hovedattraksjonen for turister på Isle of Man er definitivt naturen og det Isle of Man kan tilby de besøkende i form av utendørsaktiviteter. Både surfing og det å reise til steder med fantastisk natur er det som virkelig trekker turister til denne lille øya i Irskesjøen.

Populært for nettbaserte bedrifter

Isle of Man har blitt et veldig populært sted å starte en forretning, i all hovedsak på grunn av de veldig lave skattene som man betaler på denne øya. Dette gjelder særlig for firmaer som ikke er avhengige av å være fysisk i nærheten av kundene sine, slik som mange nettbaserte firmaer. Blant annet har PokerStars, som er den største nettpokersiden i verden, valgt å ha sitt hovedsete her. For å unngå at Isle of Man blir et sted for å unndra seg skatteforpliktelser har Norge inngått en avtale for utveksling av informasjon.

Men Isle of Man er selvsagt ikke bare et sted for å se på naturen eller å starte en bedrift med lavest mulig skatteforpliktelser. Den er også et sted der man kan få oppleve noe av det beste av britisk kultur utenfor de store byene, samtidig som man også kan oppleve noe helt unikt. Hvis du er riktig heldig kan du kanskje få noen av de lokale som behersker det lokale språket Manx Gælisk til å lære deg noen gloser på dette utrydningstruede språket. Og de som er glade i å se motorsykler som kjører fort bør virkelig vurdere å besøke Isle of Man i juni, da det årlige TT-løpet arrangeres. Her kjører ikke deltagerne på en bane, men på vanlige veier som sperres av for anledningen.